Välj rätt lampa till bilen

Det kommer säkerligen komma ett flertal tillfällen då du behöver byta ut lampor i din bil. Bilens lampor kan gå sönder av många olika anledningar, men oftast handlar det om en skada som inträffat eller en lampa som helt enkelt har blivit för gammal. Att byta lampa är i sig inget som är speciellt svårt och något som många klarar av på egen hand. Däremot kan det vara knepigare att veta exakt vilken lampa du behöver.

Det smartaste och snabbaste sättet för dig att få koll på vad det är för lampa som ska bytas och vilken typ av lampa du behöver är genom att skruva bort den som har gått sönder – och sedan läsa vad som står på lampan. Det är dock inte ovanligt att tillverkare har olika beteckningar, vilket kan göra processen klurigare. Vill du ha hjälp att hitta rätt lampa för din bil rekommenderar vi att du beställa dina produkter hos Nordeye som erbjuder högkvalitativ belysning till din bil. Här får du även utmärkt support och vägledning i ditt val.

Vanliga lampor till bilen

Eftersom beteckningen inte alltid är något du kan gå på kan du istället förklara vad det är för typ av lampa som har gått sönder och på så sätt få hjälp att hitta den du söker. Några av de vanligaste lamporna som din bil troligtvis har är lampor för hel- och halvljus, varselljus, dimljus, parkeringsljus, positionsljus, bromsljus, blinkersljus, nummerplåtsljus, bakljus och backljus. Känner du dig tveksam på hur du ska byta lampa till bilen kan du boka tid hos en bilmekaniker eller få hjälp på många av bensinmackarna som finns i Sverige.

flash-blog