Fordon på stora gårdar

För att ta hand om sin gård krävs det kunskap, rätt redskap och vissa fordon. Beroende på vilken typ av gård du äger kan du behöva ett antal olika fordon. Vissa gårdsägare har en vardaglig bil, en traktor, släp, grävmaskiner och så vidare.

Eftersom alla dessa fordon kan kosta en hel del är det bäst att leta efter begagnade. Blinto är ett bra alternativ. Det är en auktionssajt som har alla möjliga fordon du kan använda på din gård. Eftersom Blinto är en auktionssajt kan du med lite tur köpa fordon till ett bra pris. Men innan du gör detta är det viktigt att du tänker efter på vilka fordon du egentligen behöver.

Fordon på gården

Om du äger en stor gård, eller funderar på att köpa en, får du räkna med att detta kommer kosta en hel del. Förutom en bil du använder för att köra på vägarna kan du även behöva dessa fordon:

  • Traktor – traktorer hjälper dig bland annat med att plöja åkrar, transportera tyngre saker och mer. Det finns dessutom traktorer i olika storlekar vilket innebär att du kan hitta den som passar bäst för dina behov.
  • Snöslunga – bor du någonstans där du får mycket snö på vintern kan du behöva en bra snöslunga. Eftersom kommunen inte har ansvaret för att skotta din gård måste du göra detta själv. Har du en jättestor gård kommer det bli väldigt jobbig att behöva skotta allting för hand. Snöslungan kommer då göra det mycket lättare för dig.
  • Gräsklippare – på sommaren däremot kan du behöva en bra gräsklippare som klarar mycket. De flesta gårdar har stora trädgårdar eller mark med gräs som måste klippas regelbundet. Ett bra alternativ är att du investerar i en åkgräsklippare. Däremot får du lite träning ifall du väljer en gräsklippare du måste gå bakom istället.
flash-blog