Franska bilmärken

 

Ett känt franskt bilmärke är Peugeot och den ingår i PSA Peugeot Citroën. Detta bilmärke använder sig av siffror som visar vilken modell de tillhör. Det brukar vara tre siffror, där den första siffran berättar vilken storlek bilen har. Andra siffran är alltid en nolla och tredje siffran talar om vilken generation modellen tillhör. Numera har den första siffran blivit en nio och det beror på att en klass fått en modell mycket fortare än de andra.

Renault0

Detta kända och omtyckta märke är också från Frankrike. Sedan 1999 har Renault ett nära samarbete med den japanska biltillverkaren Nissan Motor Co. Ltd som även äger 46 procent av aktierna. Genom detta samarbete har modellerna Renault Trafic, Renault Master och Renault Kangoo har fått systermodeller i Nissan Cubistar, Interstar och Primastar. Även i ett samarbete med Opel har gjorts att det finns Opelversioner av Master, dessa heter Opel Movana och Opel Vivaro.

Citroën

Detta franska bilmärke lanserades 1919 av en ingenjör med namnet André Citroën (1878–1935). Det som utmärker Citroën är deras tekniskt avancerade bilar, dess fjädring och annorlunda utseende. Under 19770-talet fick Citroën mycket stora problem med det ekonomiska och köptes upp av Peugeot. Under senare år har bilarnas utseende blivit förändrats från dess tidigare utseende.

flash-blog