Sportbilar

En sportbil är en bil som är gjord för att både se snabb ut och även vara det. Det syns ofta på cabrioletkarossen eller att bilen är låg och ofta tvåsitsig. En sportbil har inte samma komfort som en vanlig personbil. De är oftast konstruerade enbart för att ha en bra prestanda, men det innebär inte att en sportbil har en effektiv motor. Prestandan och dess sportiga egenskaper kan bero på att bilen har en bra väghållning och att den har låg vikt. Exempel på sportbilar är: Bugatti, Alfa Romeo, Ferrari, Aston Martin, Porsche med flera.

Bugatti

En fransk biltillverkare, Automobiles Ettore Bugatti tillverkade lyx- och sportbilar, samt även olika tävlingsbilar. Företaget grundades i den dåvarande tyska staden Molsheim, Alsace 1909 av den italiensk-franske Ettore Bugatti. Hans bilar var först och främst kända för sin snygga design och för många vinster i racingtävlingar. De kändaste modellerna är: Type 35 Grand Prix, Type 41, Type 55 och Type 55,

Alfa Romeo

Denna italienska biltillverkare har sitt säte i Turin. Företaget grundades 1910 i Milano, och Alfa Romeo är ett känt sportbilsmärke. Alfa Romeobilar har haft stora framgångar inom bilsporten. Sedan 1986 ingår Alfa Romeo i Fiatkoncernen – Fiat Chrysler Automobil.

flash-blog