Lyxbilar

En lyxbil är egentligen ett suddigt begrepp, men det kännetecknar ofta en historisk och en stor bil. Bilen har en stor välisolerad motor, ett väl tilltaget benutrymme, mjuk inredning och en dyrbar inredning, oftast gjord med ädelträ. Den bil som prototypiskt sätt är nog lyxbilstillverkaren Rolls-Royce Motor Cars. Inte för att deras bilar är de lyxigaste, utan att de gjort mediala uppmärksamhet och historiska skäl. Det finns biltillverkare som Maybach, Bentley och många fler som också gör riktigt påkostade bilar.

Jaguar I-PACE

Denna bil är fyrhjulsdriven, har två elmotorer på vardera 200 hästkrafter och ett riktigt ordentligt batteripaket. Det är det som gör bilen till ett ordentligt kraftpaket. Att den behärskar tuffare terränger utan problem är bara det stort. Den ena motorn är placerad på framaxeln, den andra på bakaxeln och det gör att bilen är extra stabil. Det batteripaket som finns är placerat i bilens mitt, och att den genererar en låg tyngdpunkt. Det blir alltså en jämn viktfördelning i bilen.

Rolls Royce

Är den bil som alltid varit ett föredöme för en som vill ha en lyxbil. Den har en bra prestige, lyx och klass, och bilen byggs fortfarande. Rolls Royce ägs i dag av NMW, men man arbetar hårt på att bilen ska kännas till hundra procent brittisk. Om du vill ha denna modell får du betala omkring 3,7 miljoner kronor, och det då för den billigaste varianten, som inte har särskilt många tillbehör.

Bentley

Är en bil som bilexperter anser vara en billigare variant av Rolls Royce. Om man ser till priset stämmer det bra, den kostar omkring tre miljoner kronor. Bentley ägs av tyska biltillverkaren Volkswagen och den har hela 505 hästkrafter.

flash-blog