Japanska bilmärken

Det sägs att de som äger en bil från ett japanskt bilmärke är de mest lojala kunderna. Det finns otroligt många japanska bilmärken och flera av dem är populära i Sverige. Japaner är kända för sin tillverkning av teknik och den sägs vara mycket hög. Det gäller även bilar, och två av Japans mest kända märken är: Subaru och Toyota.

Subaru

Detta bilmärke grundades 1917, men då var det som flera andra bilmärken en flygplanstillverkare, och namnet var Nakajima Aircraft. Men efter Japans nederlag i det andra världskriget fick Japan behov av smidiga och billiga bilar och företaget började villverka skotrar istället. Nu byttes det till ett nytt företagsnamn, Fuji Sangyo, och under 1950-talet börjades tillverkning av busskarosser för att senare gå vidare till bilar. År 1958 visades en motsvarighet till den tyska Bubblan upp, en folkbil med namn Subaru 360. Till Sverige kom Subaru till Sverige och märket har fyrhjulsdrift på stor sett alla sina modeller.

Toyota

Har sitt huvudsäte i staden Toyota och är i dag världens största fordonskoncern. År 1937 grundades företaget av familjen Toyoda. När det gäller Toyotabilar är de världsledande som tillverkare av hybridbilar. Toyota Prius lanserades redan 1997 och år 2000 började märket säljas i Europa. Toyota 39 har stort miljötänk och de producerar elhybridsmodeller som ligger i framtiden.

flash-blog