För- och nackdelar med dieselbilar

När det kommer till ett val om att införskaffa en dieselbil eller en bensinbil är det inte alltid lätt. Många faktorer ska räknas in såsom bränsleförbrukning, pris på bilen, pris på drivmedlet, miljöaspekter med mera.

Både bättre och sämre för miljön

Diesel skulle bli miljöns räddning. Diesel är ett bränsle som är mer effektivt och det krävs en mindre mängd för att ta bilen framåt. Dessutom ger en liter diesel mindre utsläpp jämfört med en liter bensin. Men det finns ett problem. Bilar som drivs med diesel släpper ut mer skadliga partiklar och högre halter av kväveoxider jämfört med bilar som drivs på bensin. Dessa partiklar består av sot som kommer ut från avgasröret. Inte nog med att de är dåliga för hälsan och miljön, utan de smutsar även ner. Sot syns på närliggande byggnader och är väldigt tydlig när det är snö ute på vintern.

Dieselbilar räknas numera som den bilen som är sämst för miljön. Elbilar och bensinbilar är ett bättre alternativ ut miljöaspekt. Men faktum kvarstår att diesel släpper ut mindre koldioxid.

Kraftfullare bil med diesel och dieseloptimering

På en dieselbil kan man göra en dieseloptimering för att optimera bilen. Det har flera fördelar och gör din bil mer lik en sportbil. Dieseloptimering kallas även för dieseltrim och trimmar bilen till dess bästa prestanda. Det gör bilen kraftfullare och den accelererar snabbare.

Om du utför en dieseloptimering kommer prestandan i motorn att öka och din bil kommer att kunna uppnå optimal effekt. Den kommer dessutom att bli bränslesnålare, vilket i sin tur sparar dig pengar. Så trots att en dieseloptimering kostar på att göra kan det vara en vinst, rent ekonomiskt sett. Det finns olika sätt att utföra en dieseloptimering på. Bland annat kan man använda sig av dieselboxar eller dieselchip vilket är det vanligaste, men det går även att göra digitala justeringar av programvaran i motorn.

flash-blog