Välja rätt bil för transporten

Varje år sker tusentals transporter på de svenska vägarna. Det är företagstransporter, brevtransporter, persontransporter och flyttlass. Gemensamt för transporterna är att de färdas på något sätt, och i många fall är det på bilvägar. Men vad bör man tänka på om man själv måste transportera något, och vad gäller för fraktbolag och deras fordon?

Fraktbolag och deras bilar

I många fall anlitas bolag som Fraktus för att transportera gods av olika slag. Då anger beställaren godsets storlek och så väljer bolaget ut en passande bil. När det gäller fraktbolag ska bilarna självklart vara besiktigade och skattade när de kör på de svenska vägarna. Likaså ska lasten vara säkrad.

Hitta rätt flyttbil

Om du ska flytta bör du vara ute i god tid när det gäller flyttbil annars finns det risk att du står utan något att transportera dina saker i. Oavsett om du ska hyra en liten lastbil eller skåpbil, eller om du vill anlita ett flyttbolag som har en större bil, behöver du boka minst ett par veckor i förväg för att du ska vara säker på att du får den hjälp du behöver. I många fall kan just transporten vara det som kör ihop sig när det gäller flytten då man inte bokar i tid eller helt enkelt bokar en för liten bil.

Hur stor bil behövs?

Om du bara använder din bil privat och sällan kör större saker är det troligen inte lönt att åka runt i en stor skåpbil eller minibuss. Då kan du istället hyra ett släp om du måste frakta något större. Om du däremot ofta transporterar större gods kan en stor bil behövas. En kombi går det att lasta relativt mycket i men en större van är snäppet bättre. Driver du ett fraktföretag kanske du till och med behöver gå upp till mindre lastbilar för att kunna nå upp till kundernas önskemål när det gäller att få in föremål.

flash-blog