Topp 4 fördelar med säker körning

Det finns flera anledningar till att köra försiktigt och ta hänsyn till andra i trafiken. Faktum är att det är så pass viktigt att det är lag på att ha en trafikförsäkring eftersom den som är orsak till olyckan ska kunna täcka skadan. Titta närmare på populära trafikförsäkringar hos Trafikförsakring.se för att hitta en trygg försäkring som passar dig. Även om du själv ser dig som en säker förare kan du ha nytta av att känna till fördelarna, vilka är följande:

  • Minskar risken för trafikolyckor.
  • Gör att du når din destination snabbare.
  • Håller ditt register fläckfritt.
  • Sparar pengar.

Fortsätt läsa för att titta närmare på dessa fördelar med att tillämpa säkra körvanor.

Topp 4 fördelar du inte får missa

1. Minskar risken för trafikolyckor. Att vara försiktig på vägarna betyder inte bara att du minskar risken för en olycka, utan också att en eventuell olycka blir mindre allvarlig. Du kan aldrig bli för säker eftersom olyckor kan inträffa av så många anledningar, allt från misstag till väderförhållanden. Att alltid följa hastighetsgränserna är ett exempel på en åtgärd som gör en betydlig skillnad. Risken att dödas och skadas ökar nämligen med flera procent för varje procents hastighetsökning. Det är dessa till synes små säkerhetsrutiner som kan ha en avgörande betydelse i slutändan.

2. Gör att du når din destination snabbare. Vid första anblick kanske det låter kontraintuitivt med att säkra körvanor får dig att nå din destination snabbare. Faktum är att du i en långsammare hastighet får ett bättre fokus på trafiken och på aktuell trafikinformation från radion. Detta gör i sin tur att du lättare kan anpassa din position och effektivisera din resa utan oväntade hinder.

3. Håller ditt register fläckfritt. Att följa trafikreglerna och köra säkert ser till att ditt belastningsregister är fläckfritt. Det gör det lättare att behålla ditt körkortstillstånd och är en fördel vid eventuella tvister om ditt register ser bra ut.

4. Sparar pengar. En säker och stabil körning gör att du förbrukar mindre bränsle än om du gasar och byter hastighet ofta. De flesta bilar presterar som bäst i hastigheterna mellan 30 och 50 kilometer i timmen. Å andra sidan kan du inte alltid undvika att behöva starta och stoppa ofta, inte minst i stadsområden och vid rusningstid. Om du kör säkert gör det inte bara att du sparar pengar utan du gör även en insats för miljön genom att minska utsläppen. Naturligtvis gör också den mindre risken för krockar och stötar att du inte behöver spendera lika mycket på reparationer. Vidare kan du också spara pengar på att jämföra trafikförsäkringar hos Trafikförsakring.se och undvika betala för hög försäkringspremie.

flash-blog