Spara tusenlappar med rätt bilförsäkring

Som bilägare behöver du försäkra din bil för att få köra med den. Det finns många försäkringar att välja mellan. Det är klokt att tänka till och jämföra mellan olika försäkringar så att du hittar den bilförsäkring som passar dig.

Jämför mellan bilförsäkringar

Det finns många bilförsäkringar och flera bolag att välja mellan. Som privatperson är det lätt att fortsätta med den försäkring som man alltid har haft, som ens föräldrar har eller det försäkringsbolag som man har till hem och andra saker. Genom att tänka till och göra ett smart och medvetet val kan du tjäna tusenlappar varje år. Ett problem är dock att det tar tid att jämföra mellan olika försäkringar. Att gå in på olika sidor, leta bland olika premier och priser. Ett smart alternativ är då att använda Insplanet. Insplanet är en tjänst som jämför bilförsäkringar åt dig. Idag använder 500 000 svenskar Insplanet och sparar i genomsnitt 1800 kronor per år tack vare deras tjänst. Du sparar alltså både pengar och tid. Gå in på Insplanet och låt dem hitta en försäkring till din bil som du verkligen blir nöjd med och spara tusenlappar. De har också kostnadsfri rådgivning via chatt och telefon.

Digital bilförsäkring

Det som skiljer den digitala bilförsäkringen och vanliga bilförsäkringar åt är att du faktiskt kan påverka premien genom hur du kör. Antingen laddar du ner en app eller så får du en box inmonterad i din bil. Sedan mäts hur säkert, långt och och hur fort du kör. Ju mindre och mer klimatsmart som du kör, desto lägre blir din månatliga försäkringspremie.

Trafikförsäkring och halvförsäkring

Trafikförsäkringen är den minsta bilförsäkringen som du kan ha. För att få använda din bil måste den vara trafikförsäkrad. Att endast ha trafikförsäkring passar dig som inte kör så mycket eller känner att du för tillfället behöver spara pengar. Ett bra mellanalternativ är en halvförsäkring. Då har du ett större ekonomiskt skydd när något händer. Det gäller både dig och bilen. Bland annat är du stöldförsäkrad. Du får också ersättning för bilbärgningen om din bil plötsligt går sönder. Du har även ett rättsskydd om du är i en bilolycka och andra personer eller fordon är inblandade.

Helförsäkring: när du vill vara riktigt säker

Helförsäkring är det absolut tryggaste för dig som bilförare. I helförsäkringen ingår naturligtvis både trafikförsäkring och halvförsäkring, men du kan vara säker vad som än händer. Om du är med i en bilolycka får du ersättning för yttre skador på din bil. Det gäller både vid olycka och skadegörelse. Om du har en nyare och lite finare bil är det definitivt smart att satsa på helförsäkring. Helförsäkring är också ett smart alternativ om du tycker om att göra långa semestrar utomlands eller kör mycket bil till vardags. Om du har en elbil behöver du ha en särskild elbilsförsäkring. För tillfället är en elbilsförsäkring dyrare, då inte alla bilverkstäder kan ta hand om elbilar. Premien på elbilar kommer dock att ändras till det bättre i och med att fler personer kör elbil.

flash-blog