Så förbereder du bilen inför försäljning

Har det blivit dags att sälja bilen? Kanske har du ändrade familjeförhållanden och behöver en mindre eller större bil, men att sälja bilen kan också handla om att du vill uppdatera dig eller kanske vara utan bil ett tag. Orsakerna är många och på internet kan du hitta mängder med guider och tips på hur du ska göra för att sälja bilen på ett tryggt och bra sätt. Det är dock ytterst få sidor som förklarar hur du ska gå tillväga för att förbereda din bil så bra som möjligt. Att ta fram alla papper och kontrollera potentiella köpare är naturligtvis bra, men hur får du bilen sådär skinande och lockande så att du faktiskt lyckas med försäljningen?

Tvätta bilen ordentligt

För att dina potentiella köpare ens ska fundera på att köpa din bil är det viktigt att den är så ren som möjligt. Att tvätta bilen är något du bör göra redan innan du lägger ut annonsen, för att få så bra bilder som möjligt. Tvätta hela utsidan av bilen och glöm inte bort vikten av rena och skinande fälgar. Du bör dock även se till att rengöra hela insidan, t.ex. genom att damma av och dammsuga. Finns det fläckar så se till att ta bort dessa så gott det går. Vänd dig till worksystem.se om du vill ha hjälp med din bilinredning.

Reparera

Ibland kan det vara så att du försöker sälja en bil som inte är fullt hel eller som har problem med vissa moment, t.ex. bromsar eller antändning. Försök att reparera bilen så mycket du bara kan innan du sätter ut den för försäljning. Inte nog med att du kommer att få mer intressenter, utan du ökar också bilens värde. Om du är en händig mekaniker kan du troligtvis greja en del på egen hand, annars kan du vända dig till en professionell mekaniker som kan hjälpa dig.

Ha koll på tillbehören

Att din bil är hel, ren och snygg är naturligtvis väldigt bra, men du bör även se till att ha alla tillbehör redo och färdiga inför försäljning. Med det menar vi att du ska plocka fram vinterdäck så väl som sommardäck, beroende på vilken årstid som råder, men även domkraft, verktyg som kan medfölja och låsmuttrar till fälgarna. Har du en bilstereo som ska medfölja? Då är det viktigt att du kontrollerar så att den eventuella koden finns med. Ibland kan det nämligen vara så att vissa stereos har just en kod som man behöver knappa in om bilen skulle få ett strömavbrott.

Förhoppningsvis har du nu lite mer bakom ryggen när det kommer till att förbereda din bil på bästa sätt! Vi önskar nu lycka till med din försäljning!

flash-blog