Nutidens SUV:ar

Det fanns en tid då en stor SUV var antingen det ena eller det andra. En enorm, obekväm klump som var benägen att rulla över vad som helst med en urgammal design… eller en Range Rover.


Tiderna ändras dock, och den moderna stora SUV:en är mycket mer benägen att riktas mot familjer än gårdar och bönder. Det bästa bilarna kan göra allt, rymma massor av passagerare och bagage, vara bekväm för en lång resa, men ändå förbli bekväm att manövrera runt gatorna i staden. De är lika hemma på skolparkeringen som på golfbanan, och vissa har till och med terrängförmåga. Och naturligtvis har alla dessa robusta utseenden och en upphöjd körposition som lockar köpare till dessa bilar i första hand.

Nackdelar? Tja, även en sjusits-SUV är mindre praktisk än en liten Golf skulle vara, helt enkelt, en låda på hjul har mer utrymme än en elegant crossover. Nackdelarna med en SUV:s klumpiga kropp och stora hjul betyder högre driftskostnader än du skulle få från en mindre bil. Dessa bilar har (generellt) lägre bränsleekonomi, högre koldioxidutsläpp, högre försäkring och dyrare förbrukningsartiklar som däck och bromsar. De flesta ägare väljer att leasa bil då de är dyra att köpa till en början, även om deras finansieringspaket kan vara mycket attraktiva. Idag ser vi fler SUV:ar än någonsin tidigare och även om Range Rover fortfarande är med i toppen så är konkurrensen allt större. Volvo, BMW och Mercedes har alla valt att delta i detta race.

flash-blog