Engelska bilmärken

Ett mycket känt engelskt bilmärke är Aston Martin, som tillverkas av Aston Martin Lagonda Global Holdings plc. Redan år 1915 lanserads Aston Martin som är ett sportmärke. Både fabriken och huvudkontoret ligger sedan 2003 i Gaydon, England. När både Aston Martin och Lagonda köptes upp av traktortillverkaren David Brown Ltd 1947 slogs dessa två bilmärken ihop. Inga fler bilmärken av Lagonda har tillverkats sedan 1989, detta på grund av att tillverkningen av Aston Martin Lagonda lades ned detta år.

Aston Martin är en bil som förknippas med agent 007 – James Bond, och i filmen ”Iskallt uppdrag” körde James Bond en Aston Martin som var specialutrustat. Under 1960-talet körde James Bond en silverfärgad Aston Marin DB5 i flera filmer.

Bentley

År 1919 grundades Bentley Motors Limited av Walter Owen Bentley och Owen Millner Bentley. Innan bilmärket kom till hade Walter Owen Bentley gjort sig känd för sina flygmotorer under det första världskriget. Bentley var under sina första år framgångsrikt på olika tävlingsbanor och van i Le Mans 1924 och även åren mellan 1927–1930. År 1931 köpte Rolls-Royce upp Bentley och all tillverkning flyttade från London till Derby för att senare flytta till Crewe. År 1998 köpte Volkswagen Bentley och företaget heter nu Bentley Motors Limited.

flash-blog