Verktyg och hjälpmedel du bör ha i bilen

Det sista du tänker på när du äntligen har köpt din nya bil är vilken utrustning du bör ha med dig för bästa säkerhet på vägarna. Om något skulle hända är det bra att ha med sig viktiga verktyg och hjälpmedel. Att ha ett inbyggt säkerhetstänk och ett välutrustat bagageutrymme kan underlätta vid såväl olyckor som långa väntetider. Läs mer här.

Oförutsedda händelser

När olyckan är framme kan vad som helst hända och det är inte fel att utrusta bilen med det nödvändigaste. Alltifrån bilolyckor till punktering kan hända när du minst anar det. Det är till exempel rekommenderat att alltid ha reflexväst och startkablar liggandes i bilen för att lättare kunna åtgärda mindre problem. Ett första hjälpen-kit är till exempel ett måste om du råkar köra av vägen eller köra på någon. I väntan på assistans kan du då ta hand om blödningar och lättare skador själv. En bogserlina kan vara bra att ha i bilen om du själv eller en medtrafikant behöver akut hjälp till närmaste verkstad. När det gäller däckbyten eller skador som kräver mer kan du besöka https://utrustarna.se/ för att ta del av deras stora utbud av verktyg, hylsor, blocknyckelsatser och en hel del annat. Att ha en låda med smarta verktyg för oförutsedda händelser i bilen kan vara viktigare än du tror.

Vinterväglag

Rätt utrustning kan vara nödvändig i vinterväglag och här är till exempel varningstriangel och isskrapa saker som du inte kan vara utan. Förutom ovan nämnda bogserlina och startkablar är det även smart att ha en ficklampa, filtar, mössa, vantar och en snöskyffel i bagaget. Om du blir fast vid vägkanten i flera timmar är det dessutom riktigt smart att ständigt ha bananer, kex eller chokladkakor i handskfacket. En powerbank till mobiltelefonen kan vara livsavgörande om batteriet blinkar lågt och bilen saknar strömtillförsel.

flash-blog