5 tips – få bilen att hålla längre

En bil är ett av de dyraste inköpen som privatperson samt företag. Oavsett om den är ny eller begagnad är det viktigt att sköta om den på bästa sätt för att få den att hålla längre. Det finns många saker som du enkelt kan göra själv för att bilen ska hålla sig fräsch länge samt behålla så mycket så möjligt av sitt värde. Här hittar du fem ovärderliga tips som får din bill att hålla sig i toppform.

1. Skyddande bilklädsel

Smutsig eller trasig bilklädsel får bilen att kännas gammal vilket snabbt drar ned värdet på bilen. Det går dock enkelt att skydda originalklädseln från skav och smuts med en snygg skräddarsydd bilklädsel som du monterar över stolen. Hos transportstyling.se hittar du bilklädsel till mer eller mindre alla bilmodeller som smidigt skyddar dina bilstolar. Dessutom kan du enkelt tvätta dessa överdrag i tvättmaskinen när det blir smutsigt vilket snabbt ger dig en känsla av en ny och ren bil. Dessutom har denna bilklädsel konstläder på de mest utsatta partierna vilket get ett utmärkt skydd.

2. Tvätta bilen ofta

Genom att tvätta bilen ofta och regelbundet förhindrar du att salt och smuts sliter på bilens lack. Bilvård är A och O för att bilen ska hålla sig fräsch och fungera bra. Innan vintern är det även bra att avfetta och vaxa bilen. Glöm inte bort att putsa rutorna både på insidan och utsidan för att bilen ska kännas ny och fräsch.

3. Byt olja regelbundet

Oljan bör bytas regelbundet, minst en gång per år, för att bilen ska fungera som den ska. Vissa biltillverkare föreslår oljebyte i tätare intervaller. Hör med din tillverkar om vad som gäller för din bilmodell.

4. Reparera lacken och rostskador

Det är viktigt att skydda lacken mot repor eftersom det snabbt kan leda till rostskador. Om du har fått en repa eller en rostskada gäller det att ta itu med det snabbt för att undvika att skadan sprider sig.

5. Kör den med kärlek

Sist men inte minst bör du köra din bil varsamt om du vill att den ska hålla länge. Undvik för snabba accelerationer och kraftiga inbromsningar eftersom det sliter på däcken och motorn. Undvik även kallstarter i den mån det går eftersom det sliter på motorn. Att investera i en motorvärmare kan vara en god idé.

flash-blog